TILBAKE TIL KOMMUNESTYRET: – Vi nådde målet før midnatt, etter at vi opprettet underskriftskampanjen under en håndballtrening mandag ettermiddag, sier Liza Olsen-Bremmeng (t.v.) og Karen Engen Seppola. Foto: Morten I. Jensen

Foreldre startet underskriftskampanje på håndballtreninga: – Vi nådde målet på én kveld

Skrevet av Morten I. Jensen
06.10.2020 08:42 - OPPDATERT 12.10.2020 08:08

FAU ved Seljestad barneskole er ikke fornøyd med ordførerens svar om Rødskolen. Nå kommer saken tilbake til kommunestyret.

Foreldrene har satt i gang en underskriftskampanje på nettportalen minsak.no, som er initiert av regjeringen. Samler du nok underskrifter, må kommunestyret behandle saken.

– Vi nådde målet før midnatt, etter at vi opprettet underskriftskampanjen under en håndballtrening mandag ettermiddag, sier Liza Olsen-Bremmeng.

– Det gikk bare noen få timer, så hadde vi 300 av 300 som hadde signert, sier Liza Olsen-Bremmeng, som har gått i bresjen sammen med foreldre og FAU på Seljestad barneskole for å rette søkelyset på de dårlige forholdene, spesielt på Rødskolen, som huser trinn 1-3.

Tirsdag klokka 08.35 hadde 382 personer signert, og tallet passerer sannsynligvis 500 i løpet av kort tid.

Spørretimen

I spørretimen torsdag 1. oktober ble det stilt spørsmål om hva kommunen har tenkt å gjøre med de dårlige forholdene ved skolen. Per i dag har ikke skolen tilgjengelige grupperom til spesialundervisning for elever som har krav på dette, ifølge foreldrene, og de mener det fysiske miljøet på skolen er ikke tilfredsstillende.

Det er svært dårlige toalettforhold, dårlig ventilasjon og kaldt på klasserommene. 

Ordføreren svarte i kommunestyret blant annet at det bør foretas en «helhetsvurdering på tekniske og bygningsmessige tiltak for å heve standarden på bygningen. Det bør også ses på muligheten for ombygging eller tilbygg for å få en funksjonell skole.»

Krever utredning av nytt skolebygg

Foreldrene mener ordførerens svar ikke fremstår forpliktende, og de foreslår derfor at kommunestyret snarest vedtar en utredning av kostnadene for totalrenovering og tilbygg, samt bygging av nytt skolebygg.

– Utredningen haster og vil legge grunnlag for en konkret vurdering av hva man skal gjøre for å utbedre forholdene ved Seljestad barneskole og møte kravene i opplæringsloven § 9 A-7, skriver foreldrene på minsak.no.

[annonse]
 

---------------

Fakta

Nettportalen minsak.no gjør det mulig å foreslå saker og samle underskrifter til kommunen. Samler du nok underskrifter, må kommunestyret behandle saken.

Du kan enten foreslå en sak selv, eller du kan skrive under på en sak som er foreslått i kommunen din og som du vil støtte.

For å samle underskrifter kan du også dele saken med venner og kjente på e-post, Twitter, Facebook eller Google+. 

Du trenger underskrifter fra to prosent av innbyggerne, alternativt 300 personer i kommunen eller 500 personer i fylket.

Alle kan foreslå saker i sin egen kommune eller fylkeskommune. Du må ikke ha stemmerett eller ha fylt 18 år.

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.