Foto: Filmweb

Filmstjerne Anders Baasmo kommer til premieren på Børning 3 i Harstad

Skrevet av Morten I. Jensen
09.10.2020 15:01

14. oktober er det duket for filmpremiere med rød løper og stjerne i salen.

Onsdag 14. oktober er det Norgespremiere på Børning 3. Hovedrolleinnehaver Anders Baasmo kommer til Harstad Kino og presenterer filmen på visningen kl 18:00.

– Vanligvis ville han ha vært på stor premiere i Oslo, men denne gangen blir det altså Harstad som får æren av besøk av hovedrolleinnehaverne til denne filmen som kanskje blir høstens største film på kino i Norge, forteller kinosjef Helene Hokland.

Anders Baasmo er i byen fordi han spiller hovedrollen i Per Gynt-forestillingen på Harstad Kulturhus dagen etter.

Børning 3 er oppfølgeren til de suksessfulle bilracingfilmene Børning og Børning 2. Børning 3 er større, morsommere og raskere - og vil denne gangen ta oss hele veien fra Trollstigen i Norge til Tyskland, og havne på den legendariske racingbanen Nürburgring, en av de lengste og mest utfordrende i verden.

Slo gjennom med «Buddy»

Anders Baasmo Christiansen er utdannet ved Teaterhøgskolen, og slo igjennom i den norske filmen "Buddy" i 2003 som han vant en Amanda-pris for. Han har i tillegg tolket hele syv roller i Peer Gynt på teaterscenen.

Baasmo Christiansen har spilt i filmer som "37 1/2" (2005), "Mars & Venus" (2007), "Fatso" (2008), "Vegas" (2009), "Fuck Up" (2012) og "Kon-Tiki" (2012).

Hansen har også vært å se i en rekke TV-serier, blant annet "Dag" og "Koselig med Peis". Vi så han først i NRKs "En udødelig mann", der han spilte Henrik Ibsen. Denne rollen mottok han Gullruten 2007 for.Baasmo Christiansen er den første som har vunnet alle de tre store skuespillerprisene i Norge; Heddaprisen, Amandaprisen og Gullruten. 

Les mer om:

harstad kino
Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.