Det var såpeglatt i Harstadgårdsbakken fredag ettermiddag. Det fikk mange bilister oppleve som utfordrende. Foto: Privat

Se videoen: – Jeg løftet blikket og så at bilene kom baklengs mot meg

Skrevet av Lars Richard Olsen
20.11.2020 17:08 - OPPDATERT 23.11.2020 03:28

Væromslaget og nedbør har skapt glatte veier flere steder i Harstad fredag. Se den oppsiktsvekkende videoen lenger ned i saken.

Temperaturer rundt null grader og mye snø har gjort det ekstra utfordrende på flere veier i Harstad fredag.

Kvinnen som filmet videoen (som du ser lenger ned på siden) sier at hun først så en bil stå parkert delvis på fotgjengerfeltet da hun skulle gå opp Harstadgårdsbakken.

– Så løftet jeg blikket og skjønte hvorfor. Da kom det biler mot meg, sier kvinnen som tok fram kamera og filmet det uvanlige skuet.

Byggeleder Erik Somby Iversen, som jobber for både Vegvesenet og fylket med ansvar for flere veier i regionen, sier at han ikke har hørt om spesielt mange ulykker fredag, men sier at folk må kjøre etter forholdene.

iHarstad har selv kjørt på veien i Harstad i dag, og det er glatt flere steder, men verst er det kanskje i Harstadgårdsbakken der dette skjedde (saken fortsetter under videoen):

Yr.no forteller at temperaturene i fredag kveld vil være rundt null grader. Det samme gjelder lørdag før det blir litt mildere sent på dagen.

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.