Nå kan du oppleve den opprinnelige billettluka i Harstad kino som ble åpnet i 1955. Foto: Harstad kino

Etter å ha vært tildekket i over 30 år gjenåpner kinoen billettkontoret

Skrevet av Lars Richard Olsen
13.10.2020 11:44

Lokalet som har blitt brukt som lager får nytt liv.

Torsdag 15. oktober åpner årets filmfestival, AMIFF, i Harstad. Det meste skjer i kinoen der forberedelsene allerede er startet. Mye handler om filmene som vises, men også i foajeen blir det installasjoner og utstillinger.

– Denne uken har Kjetil Berge og Jason Havneraas åpnet opp det gamle gamle billettkontoret som ikke har vært synlig på over 30 år, forteller kinosjef og AMIFF-leder Helene Hokland.

Hun hadde selv tenkt å ta bort en stor plate som dekket til det fine kontoret, men kunstnerne kom henne i forkjøpet.

– Vi har brukt rommet som lager, og da kunstnerne kom på en befaring tidligere i år ble de nysgjerrige. Nå får folk oppleve både den fine billettluka og kunsten som de rigger til der inne, sier Hokland.

Havneraas og Berge er invitert til å gjøre et samarbeidsprosjekt der de oppsummerer sin produksjon fra nordområdene de syv siste årene.

Festivalen åpner torsdag med en kortfilm fra de to kunstnerne før publikum får se den danske filmen Et glass til fra regissør Thomas Vinterberg som også står bak klassikeren Festen.

Les mer om:

harstad kino
Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.