Statsminister Erna Solberg på plass i Harstad da sol og varme fremdeles var en faktor utomhus. Foto: Elias Lind Mikkelsen

Erna hyller Harstad-prosjekt

Skrevet av Lars Richard Olsen
18.11.2020 06:00 - OPPDATERT 18.11.2020 10:28

En av de viktigste oppgavene i vårt samfunn er at alle skal føle seg inkludert, sier statsministeren.

En av fire i arbeidsfør alder i Nord-Norge står utenfor arbeidslivet. Nå hyller statsminister Erna Solberg et nytt samarbeid mellom Nav og Arctic Race som skal få flere i jobb.

Tirsdag presenterte Arctic Race of Norway og NAV et nytt samarbeid som har som mål at flere får mulighet til å komme i jobb.

Initiativet har vekket oppmerksomhet helt inn i regjeringskontorene, og etter at prosjektet ble presentert på Medvindkonferansen sendte statsminister Erna Solberg en hilsen.

– Det kan ikke understrekes nok hvor viktig det er for hver enkelt av oss å få ta del i arbeidslivet, føle seg verdsatt og få bidra. Og som samfunn er vi avhengig av alle.

Se hele hilsenen her:

Flere skal inkluderes

Regjeringen har satt i gang inkluderingsdugnaden og integreringsløftet for å sikre at folk ikke støtes ut av arbeidslivet og at flere inkluderes. Jobben med å inkludere flere i arbeid krever både nytenkning og vilje til å åpne seg for andres erfaringer. Her ønsker daglig leder Knut–Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway og NAV i Nord–Norge å bidra.

Saken fortsetter under bildet

Direktør for NAV Nordland, Cathrine Stavnes, og daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway med samarbeidsavtalen som skal brukes til å redusere utenforskap. Foto: NAV

[annonse]
– Arctic Race of Norway har en ambisjon om å være mer enn et sykkelritt. Om vi kan bidra til at flere får muligheten til å ta del i arbeidslivet, så stiller vi selvsagt opp på det. Dette er viktig for den enkelte, men det er også viktig for samfunnet. Vi må ta i bruk alle ressursene i landsdelen, sier Dybdal.

Håper flere vil samarbeide

Direktørene i NAV Nordland og NAV Troms og Finnmark, Cathrine Stavnes og Grete Kristoffersen, håper at samarbeidet med Arctic Race of Norway kan bidra til at flere arbeidsgivere får øynene opp for hva de kan bidra med gjennom samarbeid med NAV for å få flere i jobb. De to NAV–lederne har lenge sett på hvordan Bufetat mangedobler henvendelsene om å bli fosterhjem for barn og unge ved å bruke sykkelrittet aktivt. Nå vil de bruke denne modellen til å rekruttere arbeidsgivere for å redusere utenforskap.

– Vi vet at mange arbeidsgivere ønsker å bidra, men er usikre på hvordan. NAV i Nord–Norge skal derfor bruke Arctic Race of Norway som plattform til å nå ut til næringslivet med alle de gode ordningene vi har for å styrke inkluderingen og få flere i jobb, sier Stavnes og Kristoffersen.

 

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.