SELVPORTRETT: Elises fremstilling av seg selv. Foto/Bilde: Elise Bergstad Aronsen

Elise er årets ung debutant under Kulturnatt: – Dette blir interessant

Skrevet av Simen Loholt
10.09.2020 20:00 - OPPDATERT 19.09.2020 01:19

16-årige Elise imponerte Kunstforeningen.

Hvert år under Kulturnatt velger kunstforeningen en ung og lovende kunstner som får holde utstilling i deres lokaler. I år er det 16-årige Elise Bergstad Aronsen som imponerte kunstforeningen, og får det ærefulle oppdraget å utsmykke galleriet med sine digitale kunstverk.

– Jeg ble glad og tenkte "dette blir interessant" da jeg fikk beskjeden om at jeg skulle få arrangere min første utstilling, men jeg må si at jeg er litt nervøs også. 

Stilen er i følge henne selv inspirert av den japanske tegnestilen manga, men med hennes eget særpreg. Utstyret og digitale tegneprogram ble kjøpt inn for konfirmasjonspengene. 

– Jeg er ikke av typen som må lete etter inspirasjon. Jeg setter meg ned og tegner det første jeg tenker på. 

(Saken fortsetter under bildet)

UTSTILLING: Kanskje et av bildene vi får se når Elise debuterer som kunstner under kulturnatt. Bilde: Elise Bergstad Aronsen

Kunst og musikk

Aronsen, som for tiden går på musikklinjen, er ikke sikker på hva hun kommer til å jobbe med når hun blir eldre, men det må være noe innen kunst. 

– Jeg kunne kanskje tenke meg en jobb innen spilldesign. Jeg tror det hadde vært utrolig artig og fått være med på utvikling av karakterer i dataspill, eller kanskje ender jeg opp med å lage tegneserier. 

Mamma Lena Bergstad, som også er kunstner, synes det er veldig stas at datteren får sin debut-utstilling i galleriet hun selv har tilbragt så mye tid og hatt egne utstillinger. 

[annonse]
– Begge barna har fått kunsten inn med morsmelken. De har vært nødt til å tilbringe mange timer sammen med meg mens jeg har holdt på med mine prosjekter. Det er utrolig moro at hun nå får denne sjansen til å vise seg frem. Jeg er utrolig stolt over hva hun får til. Så er det vel tenåringsrebellen i henne som valgte den eneste kunststilen jeg ikke har så veldig mye kunnskap om, ler mamma Lena.

MANGA: Elise sier stilen er litt mangainspirert, men inneholder hennes eget særpreg i tillegg. Bilde: Elise Bergstad Aronsen

 

 

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.