SPILLER I KULTURHUSET: Eline Åsbakk har mottatt flere priser og stipender for sine komposisjoner og tekster. 10.oktober spiller hun i Harstad.

Eline, Christo og Arnljot møttes for ti år siden. 10.oktober spiller de sammen i Harstad

Skrevet av Marte Fredly-Steen
28.09.2020 15:30 - OPPDATERT 29.09.2020 14:26

I oktober kan du få meg deg folkemusikkinspirert jazz i Harstad Kulturhus.

Lørdag 10. oktober kan du få med deg ny, nordnorsk musikk i Lillesalen i Harstad Kulturhus. Det er vokalist Eline Hellerud Åsbakk fra Tromsø som skal framføre folkemusikkinspirert jazz sammen med blant annet Harstadværingene Christo Stangness og Arnljot Nordvik i bandet. 
 
Musikerne møttes på musikkonservatoriet i Tromsø for ti år siden, og har holdt sammen siden. Christo har flyttet til Bodø, hvor han er fast ansatt som musiker i Bodø Rhythm Group. Ved siden av har han en finger med i spillet i nær sagt de fleste musikkprosjektene som foregår i Nord- Norge. 
 
Arnljot bor i Oslo, og har mange jern i ilden med plateprosjekter, turnéer og konserter, blant annet med den umesamiske artisten Katarina Barruk.  
 
Christo, Arnljot og jeg har spilt mye sammen. Den felles interessen for å ta tak i den gamle nordnorske folkemusikken og tolke den på eget vis er noe vi har dyrket hele tiden, også i dette bandet. Her er det mine melodier og tekster på egen dialekt som står i hovedfokus, men vi har også med et par salmer fra den nordnorske landsdelen» sier Hellerud Åsbakk.  Konserten i Harstad Kulturhus er avslutningen på en ukeslang turné som starter i Oslo og er innom Narvik, Sortland, Borkenes, Tromsø og Målselv før det hele rundes av med kafékonsert i lillesalen.
 
Bandet gleder seg til å endelig komme seg ut på turné igjen, etter en vår med mye innesitting. «Vi er utrolig glad for å ha fått til å lage en turné nå, det beste vi vet er jo å komme ut og spille musikk for folk.»
 
I august i fjor utgav bandet plate nummer to på Tromsøselskapet Finito Bacalao Records, til fine kritikker:
«et elegant og forfina utrykk det er lett å bli betatt av.» - Helge Matland, avisa iTromsø
 
Eline Åsbakk har mottatt flere priser og stipender for sine komposisjoner og tekster. Ved siden av soloprosjekt er hun sanger i friimproensemblet Oslo 14 og har vært mangeårig medlem av det profesjonelle koret Vokal Nord. Hun turnerer jevnlig i Danmark med den danske duoen Svaneborg / Kardyb (vinner av Jazz Danmark´s Jazz Konkurrencen 2019 og to Danish Music Awards).
 

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.