Hkeem og Hedda Mae er blant artistene som skal spille i Harstad 30. oktober. Foto: Festspillene

Disse popstjernene kommer til Harstad - og bare unge får lov å komme

Skrevet av Lars Richard Olsen
14.10.2020 14:38 - OPPDATERT 18.10.2020 23:58

Mannen bak landeplagen Fy Faen er blant stjernene som kommer til Harstad.

Helt siden slutten av august har rundt 20 ungdommer jobbet med en egen konsert bare for de fra 13 til 17 år. Nå er artistene klare, og det er en imponerende lineup som skal spille på Støperiet i Harstad fredag 30. oktober.

Artisten Hkeem bak landeplagen Fy Faen topper plakaten, og stjerneskuddet Hedda Mae fra Bergen og indiepop-bandet A Million Pineapples fra Tromsø bidrar til at billettene forventes å bli revet vekk. Det er bare 100 billetter tilgjengelig for å opprettholde avstandskrav, så man må være rask om man skal sikre seg plass på konserten, opplyser Festspillene som arrangerer det hele sammen med ungdommene.

– A Million Pineapples fra Tromsø spiller heftig indiepop og kjent for å lage veldig kule konserter. Når de er ferdige blir det en kort pause før popkometen fra Bergen, Hedda Mae går på scenen med fullt band. Hun hadde også plakatkonsert her i Harstad i sommer. Til slutt kommer selveste Hkeem, artisten bak Fy Faen, og vi gleder oss til å se responsen fra publikum, sier festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir.

Saken fortsetter under bildet

Ungdommene i gruppa funG har fått påvirke i alle ledd når de lager stor konsert i Harstad. Foto: Festspillene

Ønsker å senke terskelen for deltakelse

Festspillene har tenkt mye på hvordan de skal knekke koden og finne ut hva som skal til for at ungdom skal komme på arrangement. Derfor har de unge vært med prosessen både på teknisk side, booking og markedsføring. 

– Tanken var at vi skulle lære opp en gruppe ungdommer slik at de senere kan ta initiativ til flere arrangement selv. Vi er ikke i tvil om at de vil gjøre store ting framover, men det har også vært en svært lærerik reise for Festspillene. Vi har fått helt ny innsikt i hva ungdomsgenerasjonen er opptatt av, og vi er sikre på at dette prosjektet gjør oss svært godt rustet til å skape gode arrangement med ungdom også under Festspillene, sier Skúladóttir. 

Engasjert ungdom

Ungdommene har hatt ukentlige møter og workshoper for å forberede konserten, og ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Når kun 13-17-åringer får komme, skal det også oppleves som deres arena når de kommer til Støperiet, der konserten skal arrangeres.

– Dette skal være et arrangement av høy kvalitet, og oppleves som en trygg arena for ungdommer. Derfor har vi vurdert flere lokaler, leid inn profesjonelle teknikere fra Audiolight, den visuelle profilen er laget av Petter Bratland (tidligere Rampestrek) og ikke minst jobbet med hvordan kvelden skal være for at alle skal ha det bra under konserten. Vi gir for eksempel popcorn og brus til alle når de kommer, også for å sikre at det skal være god stemning – alle i aldersgruppen er velkommen, sier Skúladóttir.

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.