Bent Martini er administrerende direktør i selskapet Hurtigruten Cruise AS. Det er dette selskapet som driver cruisedelen av Hurtigruten-kosnernet. Foto: Hurtigruten

Direktør i Hurtigruten går av mens selskapet granskes

Skrevet av NTB, Nordlys
07.08.2020 08:41 - OPPDATERT 07.08.2020 10:49

Driftsdirektør Bent Martini går midlertidig ut av Hurtigruten sin ledelse mens selskapet etterforskes av politiet.

Hurtigruten bekrefter til NRK at konserndirektøren har blitt bedt av selskapet om å gå ut av ledelsen.

– Etter initiativ fra selskapet trer Bent Martini foreløpig ut av sine roller og posisjoner i Hurtigruten Cruise AS, og går midlertidig ut av Hurtigrutens konsernledelse, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.

Martini er administrerende direktør i selskapet Hurtigruten Cruise AS. Det er dette selskapet som driver cruisedelen av Hurtigruten-kosnernet. Martini er Oslo-basert og har jobebt cirka 1,5 år i Hurtigruten. Han har tidligere jobbet i Klaveness.

Fredag la MS Roald Amundsen til kai i Tromsø. Etter kort tid ble det kjent at den mulige smittespredningen om bord var kjent allerede to dager tidligere.

Overfor Nordlys inrømte Martini at han hadde vært ombord under seilasen.

– Jeg var om bord sammen med familien min på ferie.

Fikk ikke vite

Det ingen fikk vite da skipet la til kai denne fredagen, var at fire av besetningsmedlemmene var satt på isolat.

Ifølge Hurtigruten var det ingenting som kunne tilsi at det dreide seg om korona-smittede om bord. En oppfatning som står stikk i strid med det vakthavende lege ved UNN oppfattet, da ble kontaktet av skipslegen på Roald Amundsen.

UNN var allerede før skipet la til kai, tydelig ovenfor skipslegen om at dette kunne potensielt dreie seg om covid-19 smittede. UNN klargjorde også smitte-mottaket for å ta imot pasientene.

[annonse]
Mandag skrev Nordlys at disse pasientene ble fraktet i drosje til UNN. Årsaken, ifølge UNN-direktøren, var at Hurtigruten ønsket det slik.

– Hurtigruten uttalte at de ønsket å organisere privattransport til sykehuset, sa UNN-direktør Anita Schumacher til Nordlys mandag.

– Kjenner kapteinen

Martini ønsket ikke å kommentere hvorvidt han ble kjent med situasjonen om bord, men bekrefter at han kjenner kapteinen om bord.

– Jeg kjenner kapteinen, sier Martini.

Torry Sakkariassen, som er permittert fra jobben som fleet Captain i rederiet, var kaptein på Roald Amundsen.

Det bekrefter Øystein Knoph, som er PR-sjef i Hurtigruten til Nordlys tirsdag kveld.

Martini vil ikke kommentere om han hadde kontakt med kapteinen, men bekrefter at han reiste hjem med fly.

Konsernsjef Daniel Skjeldam innrømmet mandag kveld at han ble kjent med den mulige smittesituasjonen om bord i skipet allerede onsdag. Likevel nektet han for å ha fått kjennskap til rådene som ble gitt av både smittevernlege og Folkehelseinstituttet om å varsle passasjerene.

Prøv iHarstad i 4 uker for 4 kroner!

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.