LOVER BRA: Slik ser prognosene ut for Nord-Norge i 17-tiden førstkommende lørdag. Foto: Eiriks værblogg

Dette værkartet lover veldig godt for Harstad

Skrevet av Jørn Normann Pedersen
20.05.2020 22:40 - OPPDATERT 20.05.2020 23:49

(Nordlys/iHarstad): Meteorolog Eirik Samuelsen har gode nyheter. På værbloggen sin på Facebook, kan han melde at gradestokken kan bikke over 15 grader til helga – ja, enkelte steder kanskje opptil 20 grader.

«Fremover er det imidlertid helt klart at temperaturen vil stige. Torsdag blir det litt mildere, og i løpet av fredagen får vi en tydeligere temperaturstigning og tosifret mange steder på gradestokken», skriver Samuelsen.

Mildvær neste uke

– Det blir i alle fall over 15 grader flere steder lørdag, utdyper han overfor Nordlys.

Samuelsen mener det er 80-90 prosent sannsynlig at det blir over 15 grader.

– Det er ganske gode sjanser, sier Samuelsen.

Mildværet ser dessuten til å fortsette etter lørdagen. Faktisk kan det bli varmere framover enn normalen. Det er dog potensial for en del skyer og nedbør i neste uke, i form av regn – ikke snø. Det gjør at flomfaren vil øke en del, advarer Samuelsen.

Ni-ti grader

Ifølge langtidsvarselet på Yr.no er det meldt 11-12 grader i Harstad og Tromsø både lørdag og søndag, før varmen daler ned mot ni-ti grader utover uka.

Hvor varmt det faktisk blir, gjenstår å se.

– Temperaturen i modellene er preget av at det ennå er en del snø. Når varmluften nå først kommer, kan det bli ganske varmt. Det er et signal vi har sett lenge. Allerede i forrige uke så vi at det skulle bli varmere rundt 23. mai, sier Samuelsen.

[annonse]
– Så nå er det endelig sommer?

– I alle fall vår. Vi har jo hatt vinter fram til nå, svarer meteorologen.

Les mer om:

vær meteorolog vår
Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.