SJEF PÅ GARN: Lars Ivar Lileng startet på Tornerose som 15-åring. Under korona-krisen berget butikken seg på salg av garn. Foto: Morten I. Jensen Foto: Morten I. Jensen

Lysere tider for Lars Ivar

Skrevet av Morten I. Jensen
29.04.2020 08:00 - OPPDATERT 30.04.2020 13:47

Folk har vært mye hjemme, og strikking er en hobby svært mange nå virkelig har kastet seg på.

Innehaver Lars Ivar Lileng hos Tornerose i Amfi Kanebogen selger garn som aldri før. Folk er hjemme, og da er strikking en syssel mange har funnet frem. Lars Ivar sier at butikken holdt åpent under korona-krisen takket være omsetningen av garn og det som hører til av strikkepinner og lignende.

– Garn utgjør nå 80 prosent av omsetningen hos oss, så det går rundt. Men på solskjerming, gardiner og sengetøy er det skralt. Alt i alt taper vi penger i forhold til budsjett, men vi skal holde det gående, sa Lars Ivar da iHarstad var innom men krisen sto på som verst.

Når vi nå nærmer oss mai, har det imidlertid løsnet på et annet område: Spesielt uka vi er inn i, rett før 1. mai, er det mange som vil kjøpe solskjerming.

Lars Ivar hører ellers at bransjer som for eksempel bokhandlere og fargehandlere har greie tider.

– Folk leser bøker og spiller brettspill. Noen pusser opp. Mange er permitterte, og da må man få tida til å gå, sier Lars Ivar.

Tornerose startet i det som het Kanebogen Senter i 1985. Lars Ivar begynte å jobbe i butikken som 15-åring i 1987, og overtok som daglig leder i 1994.

Les mer om:

korona arbeidsliv fritid
Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.