Slik ser stolpen ut midt i sentrum. Her får tilreisende opplysning om hvor langt det er til både nærliggende attraksjoner som Harstad sykkelpark og Grottebadet, men også turistfeller utenbys som Henningsvær og Tromsø. Foto: Lars Richard Olsen

Her er Harstads nye attraksjon i sentrum

Skrevet av Lars Richard Olsen
26.06.2020 10:21 - OPPDATERT 30.06.2020 12:04

Her får både turister og fastboende klar beskjed om hva som er verdt å besøke, men ikke alt er på plass.

Fredag ettermiddag avduket varaordfører Espen Ludviksen Harstads nyeste attraksjon. Nå står det en påle i tre fra Sæteråsen sag midt på Rikard Kaarbøs plass.

– Her vises avstanden til ulike attraksjoner. Ikke alle destinasjoner i nærheten er på plass, som Stien langs sjøen, og det har folk allerede minnet meg på, sier Ludviksen.

På reise rundt om i Norge og verden forøvrig ser du noen steder skilter som viser hvor langt det er til ulike destinasjoner. Nå har Harstad fått sin egen veiviser i form av en stolpe av tre dekket av informasjon.´

– Dette er min idé sier varaordfører Espen Ludviksen (Sp). Han ga Visit Harstad oppgaven med å lage en installasjon midt på torget som viser hvor langt (eller egentlig kort) det er til ulike attraksjoner i regionen.

Vil vise mer enn kilometer

Det normale er at slike skilter viser avstanden i kilometer til ulike destinasjoner, men her kan det bli noe helt annet.

– Jeg har utfordret Visit Harstad på å vise reisetid med bil, sykkel eller andre framkomstmidler. Jeg gleder meg til å se resultatet, sa varaordføreren før han avduket installasjonen klokken 1330.

Saken fortsetter under bildet

 

Varaordfører Espen Ludviksen tok initiativ til den nye attraksjonen. Han håper folk tar selfier og andre bilder av veiviseren og deler det på sosiale medier. Foto: Privat

[annonse]
Ludvigsen sier at mottakelsen så langt har vært god.

– Flere attraksjoner og andre skilter kan komme etter hvert, men jeg er fornøyd med resultatet. Nå håper jeg folk deler bilder av dette på sosiale medier. Bruk gjerne #basecampHarstad og #visitharstad, sier Ludviksen.

Saken fortsetter under bildet

Robert Poplawski fra Scanmark skrur opp skiltene på stolpen. – Dette blir kjempefint, sier han. Foto: Lars Richard Olsen

Harstad promoterer seg i sommer som en basecamp som turister kan bruke som base når de skal reise rundt i landsdelen. Harstad ligger midt mellom store turistfeller som Tromsø, Senja, Vesterålen og Lofoten.

– Hit kan folk komme og bo og lett reise rundt til disse stedene der det ofte er vanskelig å finne overnattingsplass. Herfra kan man lett reise med hva det måtte være, sykkel, fly, båt eller bil, sier Ludviksen.

Gjør noe annet enn Tromsø og Lofoten

Han sier at selv om vi lokalt vet at Harstad og nærområdet er smellvakkert og har mye å by på, så kan Harstad ikke ennå konkurrere med sterke merkevarer som de rundt oss.

– Det vil ikke endre seg med det første, så da tenker jeg at vi kan promotere oss som en basecamp. Her bygges det hoteller over en lav sko, så alt ligger til rette for det.

Lyst til å lese mer? Få pluss-tilgang for bare 119 kroner!

Retning og reisetid til attraksjoner både nært og fjernt er på stolpen. Foto: Lars Richard Olsen