Foto: Øivind Arvola

Deler ut 100.000 kroner til barn og unge: – Kan lage hva vi vil

Skrevet av Lars Richard Olsen
30.06.2020 14:06 - OPPDATERT 01.07.2020 08:46

Er du under 19 år og brenner inne med en kjempeidé til gagns for barn og unge i kommunen? Trenger du penger for å gjennomføre prosjektet ditt? Da bør du søke BUK-midlene!

BUK-midlene er en pott på 100.000 kroner som hvert år er tilgjengelig for kommunens barn og unge. Midlene deles ut av Barn og unges kommunestyre (BUK) i løpet av året. I år skulle tildelingen egentlig skje på det siste møtet før sommeren, men på grunn av situasjonen rundt pandemien har vi forlenga fristen for å søke til 1. oktober. Det betyr én ting: At nå er det bare å hive seg rundt og søke!

Markus Hanssen, Heggen-elev og ivrig bruker av Ungdommens Hus, søkte midler i 2019 med Dungeons & Dragons– gruppa – en gjeng på 10-15 stykker som samles på Ungdommens Hus hver uke for å spille nettopp Dungeons & Dragons.

– Vi søkte BUK-midler for å få penger til å kjøpe to 3D-printere, sånn at vi kunne printe ut våre egne figurer. I tillegg ville vi at den skulle være tilgjengelig for alle som bruker Ungdommens Hus, sier Markus.

Lyst til å lese mer? Få pluss-tilgang for bare 119 kroner!

– Nå kan vi lage hva vi vil

Han og resten av gjengen endte opp med å få tildelt halvparten av det de søkte om - altså nok penger til én 3D-printer. Gjengen er godt fornøyd med både valget om å søke, og tildelingen.

– Å skrive selve søknaden tok ikke så lang tid. Det var veldig bra at vi fikk tildelt midler -for nå kan vi lage hva vi vil uten å måtte bruke masse penger på å kjøpe det fra nett, sier en fornøyd Markus, som la ned mange timer med egeninnsats når 3D-printeren skulle monteres.

For å få utdelt midler er det noen kriterier som må oppfylles: Blant annet må du ha med en voksen over 18 år til å skriver under på søknaden og ta imot pengene. Prosjektet eller tiltaket må ha en rusfri profil, og man kan ikke søke som bedrift eller andre med mål om tjene penger på prosjektet. Skoler og barnehager kan ikke søke, men foreldreutvalg og elevråd kan søke på midlene.

Flere søkere enn de har plass til

Det er Ungdomsrådets jobb å, i samråd med administrasjonen, komme med en innstilling til BUK om hvem som skal få innvilget søknader, og hvor mye de skal få.

– I fjor ble det søkt om mer enn BUK kan dele ut. Da måtte Ungdomsrådet gjøre en ekstra grundig jobb med innstillinga. Vi håper naturligvis vi får oppleve det også i år. 100 000 er mye penger – og med det følger ansvar for å forvalte dem på en måte som gagner barn og unge i kommunen, sier Hanne Gideonsen, koordinator for Ungdomsrådet og BUK.

Oppfordrer alle til å søke

Ole Martin Melbøe Nygård er leder i Ungdomsrådet, og har vært aktiv i Ungdomsrådet og BUK i flere år. Han håper også dette årets tildeling av midler blir like spennende som fjorårets.

[annonse]
– BUK-midlene gir barn og unge i Harstad en unik mulighet til å dyrke lidenskapene sine. Pengene er der for å støtte de som vil gjøre det bedre å være ung i Harstad, og jeg er utrolig glad vi har dem, sier Ole Martin, som håper bar og unge kjenner sin besøkelsestid og søker på midlene som er avsatt til dem.

– Nå gjenstår det bare å få inn søkere, så jeg oppfordrer alle til gripe denne muligheten og sende inn en enkel søknad!

Vil du vite mer om BUK-midlene finner du informasjon på kommunens hjemmeside. Søknader sendes til [email protected]

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.