BILBERGING: Bussen som sperret veien ved Kila skole fikk hjelp fra bergingsbiler fra NAF. Foto: Marte Fredly-Steen

Bussen havnet på midtrabatt ved Kila skole

Skrevet av Marte Fredly-Steen
18.11.2020 11:23 - OPPDATERT 18.11.2020 14:36

Bussen sperret veien ved Kila skole.

En buss fra Boreal sto onsdag formiddag fast ved Kila skole. Under bussens høyre side var midtrabatten kilt fast. NAF bisto bussjåføren med to bergingsbiler for å få bussen av midtrabatten. 

Bussen sto tvers over veien og sperret for trafikken. For at biler og andre kjøretøy skulle komme forbi bussen ble busslommen ved skolen benyttet. 

Bussene fra Boreal Travel som kjører i Harstad styres fra Narvik. Ivar Morten Eriksen i Boreal Travel Narvik er ikke kjent med hendelsen. Kommunikasjonsrådgiver i Boreal Jon Kristian Fadnes skriver til iHarstad at uhellet skjedde rundt klokken 10. 

– I forbindelse med at bussen skulle snu, havnet den oppå midtrabatten og ble stående fast. Veihjelp ble rekvirert for å få bussen løs. Det er ikke rapportert om skader på bussen, og den er satt inn i vanlig drift igjen. 

– En relativt kort affære

Kenneth Nordheim var en av bilbergerne som bisto bussjåføren. Han forteller at han vet ikke hvordan bussen havnet der den gjorde, men at det heller ikke er hans jobb.

– Det var ikke så mye jobb å ta han laus. Det var en relativt kort affære. Det gikk veldig fint med bussjåføren og dette var ikke en alvorlig hendelse, men et uhell, sier Nordheim.

–  Jeg ser skadeomfanget og så gjør jeg mitt beste for å løse situasjonen. Hvorfor og hvordan, legger jeg meg ikke så mye borti.

 

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.