BRENNER FORTSATT: I 20-tiden mandag kveld var brannmannskapet fortsatt i gang med slukningsarbeid. Foto: Lars Richard Olsen

Nesten 20 brannmenn rykket ut

Skrevet av Elin Astrid Gjøvik Glad
29.06.2020 17:10 - OPPDATERT 01.07.2020 08:39

Beboere det utsatte området ble sent mandag bedt om å holde seg inne og lukke dører og vinduer.

Politiet meldte mandag kveld rundt klokken 21 at brannen var under kontroll og at brannvesenet driver med etterslukking. Dette etter flere timers arbeid der den største fienden var tykk røyk fra dekk i brann.

Politiet har fikk klokka 16.52 melding om brann i lokalene til Haukebøe transport på Rødskjær. De kunne melde om kraftig røykutvikling. Det brant i dekk og dekkene eksploderte. Det var manuell ett-felts dirigering på E10. 

– Det er åpen ild og røyk fra ei lagerbygning der det lagres dekk og oljeprodukter. Det skal ikke oppholde seg folk inne i den. Så langt blåser røyken ut mot havet og utgjør ikke en trussel for bebyggelsen rundt. Vi har varslet to husstander som har muligheten til å følge litt ekstra med i tilfelle evakuering, sa operasjonsleder Roy-Tore Meyer da brannen var et faktum.

– Nå er det flere kraftige smell derfra, og vi ser flammer, sa vår tipser klokka 18.20 mandag.  

 

 

 

Lyst til å lese mer? Få pluss-tilgang for bare 119 kroner!

 

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.