INVITERER TIL BARNEFEST: Barnas Filmfestival strekker seg i år over flere helger, melder en fornøyd kinosjef. Foto: Harstad Kino

Barnas Filmfest i endret drakt: Nå blir det flere helger med halv pris på barnekino

Skrevet av Elin Astrid Gjøvik Glad
19.05.2020 20:00 - OPPDATERT 19.05.2020 20:31

– Kle dere gjerne ut! er kinosjefens oppfordring til kinoglade barn.

Den foreløpige begrensningen fra Folkehelseinstituttet er maks 50 personer i både salen og foajeen. Dermed har kinoen funnet en super løsning: I stedet for én dag, strekker Barnas Filmfest seg over flere helger i år.

  Kino er trygt, enkelt og veldig morsomt

I helga kan du oppleve Frost 2 og Kaptein Sabeltann og den magiske diamant. «Vi opplevde at noen ikke fikk seg billett til Kaptein Sabeltann sist helg, så da har vi altså satt opp to forestillinger av den filmen i helga» sier Hokland, som oppmuntrer til å være tidlig ute å kjøpe billett for å unngå skuffelse.

 Å gå på kino er alltid en super måte å oppleve noe fint sammen, men kanskje spesielt nå. Det er trygt og enkelt, og veldig morsomt, sier kinosjef Helene Hokland. 

Lover god stemning

Hun gleder seg til å se mange glade barn, og hun legger til at barna må gjerne komme i kostyme.

Mange har jo et kostyme fra enten Kaptein Sabeltann eller Frost. Vi pynter litt i foajeen på tema fra de to filmene, og vi lover god stemning!

Populære filmer

Første visning er Kaptein Sabeltann klokka 15:00 på lørdag. Deretter vises Frost 2 klokka 17:15. Søndag vises Frost 2 kl. 15:00 og Kaptein Sabeltann klokka 17:30.

Frost 2 er den mest sette filmen i løpet av det siste året, sier hun.

Den hadde premiere 1. juledag, så den hadde godt besøk i både 2019 og 2020. Den mest sette filmen i 2019 var Løvenes Konge, som hadde premiere i fjor sommer, og den viser vi litt senere i vår, forteller hun videre.

Kaptein Sabeltann og den magiske diamant er jo en norsk animasjonsproduksjon, og var den tredje mest sette norske filmen i fjor, etter Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul, og Askeladden – I Soria Moria slott.

[annonse]

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.