Arbeidene er i gang: Her går det fra asfalt til park og lekeplass midt i sentrum!

Skrevet av Morten I. Jensen
26.06.2020 18:10 - OPPDATERT 26.06.2020 21:57

Totalt er byggekostnadene for prosjektet rundt 8,5 millioner kroner.

Nå går det fra asfalt til park og lekeplass på Ottar Håløygs plass, midt i Harstad havn, ved siden av Gammelbrygga.

– I dag er det en sliten gressplen og asfalt som preger plassen, men i fremtiden skal det bli en attraktiv park med et godt og variert tilbud for barn i ulike aldre, kunst og plassbygde benker, skriver Harstad kommune.

Lekne former

Deler av promenaden vil også rustes opp med plassbygde benker og fast dekke. Det vil etableres gode oppholdsplasser med blanding av universelt utformet møblering og uformelle, lekne landskapsformer. Lekeplassen skal gi et godt og variert tilbud for barn i ulike aldre. Den vil skjermes mot den trafikkerte gaten, med en utforming som ivaretar innsyn gjennom støyskjermer med glassfelt. Totalt blir det cirka 2.000 kvadratmeter ny lekeplass, park og promenade med benker og belysningsanlegg som skal etableres. Det kommer også sykkelparkering, samt dypoppsamlere for småbåthavn.

Ottar Håløygs plass er også en del av Kunststien, hvor utforming av plassen sees i en helhetlig sammenheng og forlengelse av den «Nye havnepromenaden» mot nord, som kommunen nylig åpnet.

Statuen av Los Anders Holte, laget av Johan B. Hygen, vil få en ny plassering ved Nordics nye prosjekt på Larsneset, mens "Skarven" av Hans Gjertsen beholdes på Ottar Håløygs plass. «Lystreet» som er en midlertidig kunstinstallasjon på vinterhalvåret, får fast strømuttak.

Totalt er byggekostnadene for prosjektet rund 8,5 millioner kroner.

Satser ungt

Næringssjef i Harstad kommune sa i et intervju med iHarstad 26. mai at kommunen satser på de unge.

– Vi har et sterkt, ungt perspektiv i planverket, og vi har mange initiativer og konkrete tiltak for unge mennesker. For eksempel gjør vi stadig nye grep i sentrum. I Generalhagen har vi fokus på sameksistens mellom generasjoner. Vi bruker 200.000 kroner på skatepark på torget, vi har ny lekeplass på Havnepromenaden, ny lekeplass kommer på Ottar Håløygs plass for folk som vil bo i sentrum. I tillegg har Festspillene ungt kulturperspektiv, Sommer-Harstad er på trappene, og vi skal finne flere tilbud til unge som er hjemme denne sommeren.

----------

[annonse]
Fakta:
Prosjektleder: Lillian Sharma
Byggeleder: Tom Fredrik Hess
Entreprenør: 2tal utemiljø anleggsgartner as
Kostnad bygging : 8,55 mill inkl. mva (inkl adm kostnad m.m 12.mill)
Fremdrift: oppstart uke 25 , sluttfrist : 1.11.2020 (høsten, oktober 2020)

Lyst til å lese mer? Få pluss-tilgang for bare 119 kroner!

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.