– Han har flydd i mørket, flydd for nærme bebyggelse og flydd innenfor 5 km for nærmeste lufthavn, landingsplass helikopter UNN Harstad og på terminalen, melder politiet. Bildet er tatt i en annen anledning. Foto: Ragnar Bøifot

Anmeldt for å ha flydd drone på Stangnesbasen

Skrevet av Morten I. Jensen
12.10.2020 22:32 - OPPDATERT 12.10.2020 23:55

OPPDATERT: En mann i 20-årende blir anmeldt for å ha flydd drone ved Stangnesterminalen, melder politiet klokka 22.30 mandag.

– Han har flydd i mørket, flydd for nærme bebyggelse og flydd innenfor 5 km for nærmeste lufthavn, landingsplass helikopter UNN Harstad og på terminalen, skriver politiet.

På iHarstads facebookside strides de lærde om mannen har brutt regelverket når det gjelder 5-kilometersgrensa, som politiet henviser til.
– Helikopterbaser er ikke definert som lufthavn ifølge Luftfartstilsynet. Alt etter lisens, begrenser hvor nært man kan fly og etter mørkets frembrudd eller ikke. Det som imidlertid ikke er innafor, er brutt regelverk innenfor sikkerhetssone for Nasjonal Sikkerhetsmyndighet i forhold til nærhet av militært anlegg (hovedhavn for Marjata), skriver en leser.

 I 2017 skrev avisa Nordlys at en drone kunne forårsaket helikopterulykke i Harstad. En drone ble da konfiskert etter at den tvang et helikopter på bakken. Helikopteret hadde akkurat lettet, da det ble meldt om dronen som var farlig nær helikopteret.

Operasjonsleder i Troms politidistrikt, Kåre Munkvold, opplyste da:

– Selv om området ikke er flyforbudssone, skal all flygning utføres med forsiktighet.

 

Les mer om:

politi Stangnes drone
Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.